Thaimaa ja Tallinna ovat loistokohteita

Tallinna ja Thaimaa ovat varmasti monien suomalaisten suosikkikohteet vuoden ympäri. Siinä missä Tallinnan risteily on helppo sekä halpa matka tehdä vaikka useampaan otteeseen vuodessa, niin Thaimaa onkin sitten hieman tyyriimpii vaihtoehto ainakin itse matkan puolesta. Thaimaassa kuitenkin vietetäänkin normaalisti hieman pidemmän aikaa kuin Tallinnassa. Lisäksi vaikka Tallinna on huomattavasti Suomen hintoja edullisempi, niin ei se sentään vedä vertoja Thaimaan hinnoille.

Kumpikin kohde on kuitenkin suomalaisten mieleen ja löytyypä niiltä jotain samaa, kuten vaikkapa edullinen olut. Thaimaan viehätys on kuitenkin todennäköisesti sen henkeäsalpaavaat maisemat sekä erittäin mieluisa ilmasto varsinkin kesäisin. Tallinnassakin toki on lämmintä kesäisin, mutta ei sen rannat aivan vastaa Thaimaan vastaavia vaikkakin Pärnun rannat ovatkin varsin upeat. Thaimaa onkin vuosien varrella muodostunut suomalaisten suosikkikohteeksi erityisesti talven aikana, kun taas Tallinna on pitänyt pintasa suosittuna kohteena jo vuosien aikana. Eikä vähiten juuri halvan oluen ansiosta. Tallinnassa riittää kuitenkin paljon muutakin kun halpaa alkoholia, sillä Tallinna on erittäin rikas kaupunki niin historiallisesti, kulttuurisesti kuin myös ruokapuoleltansa. Mikäli et siis pysty vielä ensi viikolla lähtemään Thaimaahan, niin kannattaa harkita sen sijaan Tallinnaan matkustamista. Tallinnan risteily on loistava mahdollisuus ottaa irtiottoarjesta ja sen jälkeen viettää päivä tai pari rentoutuen itse Tallinnassa. Olen itse laskeskellut matkailuhistoriaani ja ehdottomina suosikkeina sieltä nousi juurikin Tallinna sekä Thaimaa.

Nämä kaksi kohdetta ovat niin kaukana toisistaan, mutta samalla se molemmat vetävät maagisesti puoleensa. Vaikka rakastankin Thaimaan valkoisia rantoja sekä kaikkea muuta mahtavaa mitä se tarjoaa, niin Tallinnan vanhankaupungin kapat kujat vetävät ihan yhtälailla itseäni puoleensa joka ikinen vuosi useamman kerran. Olen myös suuri ruuan ystävä ja nämä molemmat maat pystyvät tarjoamaan unohtumattomia kokemuksia myös tällä puolen ja mikä parasta erittäin edulliseen hintaan. Rakastan yli kaiken Thaimaalaista ruokaa, mutta Tallinnasta on muotoutunut vuosien varrella itselleni se paikka jossa on mukava maistella kaikkea uutta. Tallinnasta kun löytyy ravintoiloita vähän jokaiseen makuun ja hintataso sekä laatu tuntuu niissä kaikissa olevan melkolailla kohdillaan.

Molempia kohteita voi myös ehdottomasti sanovan yhdistävän päihtyneet suomalaiset. Ehkä juuri se oluen hinta onkin se asia joka meitä vetää erilaisiin kohteisiin ympäri maailman. Oli niin tai näin, niin minä aion jatkaa molemmissa kohteissa vierailemista säännöllisesti oluen hinnasta viis.

Written by Mary Clark

Comments are closed.